Zamieszczone przez Samiec
Miesiąc produkcji
Zwiń
X
-
Miesiąc produkcji
Witam Klubowiczów!
Dołączyłem niedawno, trochę już poszperałem, ale nurtującej mnie sprawy nie mogę wyjaśnić. W styczniu kupiłem Octę 1 ASZ (130 KM dla tych, którzy jeszcze - jak ja - nie nauczyli się skrótów na pamięć ). Ponieważ na zakupie samochodu mi zależało to na miesiąc produkcji nie zważałem - w końcu i tak ja pierwszy rejestruję...
Ale teraz chętnie bym się dowiedział, w którym miesiącu 2004 r. moje auto powstało.
Wiecie, jak to sprawdzić?
Pozdrowienia, Wojtek
-
-
A skąd wiesz, że mam rok modelowy 2005? Ja mam na przykład model bez możliwości wyłączenia poduszki pasażera (to jest słabe...), a podobno zamek do odłączania poduszki montowano w późniejszych modelach.
W dowodzie rejestracyjnym (i w karcie pojazdu) nie ma info o miesiącu. Jedynie wyciąg ze świadectwa homologacji zawiera stopkę "Poznań, dnia 2004.11.05". Tyle, że moja czeszka to naprawdę czeszka - zmontowana w Mlada Boleslav. Zatem to, że pismo z Poznania ma jakąś datę nie znaczy dla mnie od razu, że w tym czasie samochód wyjechał z fabryki.
Komentarz
-
-
Z tym wylacznikiem poduszki to nie wiem jak jest, nie studiuje na biezaco cennikow 8)
Ale zauwaz jedna prawidlowosc w kazdym modelu ten wylacznik wymaga doplaty wiec skad nadgle by sie cos takiego zrobilo.
Ale teraz zauwazylem jedna ciekawa rzecz. Masz wersje 130KM a wiec nie jest to wersja z wyposazen "Tour" ktore pojawily sie pod koniec. Wyglada na to ze to taka ostatnia wersja najmocniejszego diesla w OI dostepna w starym roku.
Zagladnij do tego topica: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...&highlight=vin ta mjest program ktory odkryje jaki to rok modelowy. Ale do samej daty wybicia tabliczki z data produkcji juz nie wiem.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez MaicroftWyglada na to ze to taka ostatnia wersja najmocniejszego diesla w OI dostepna w starym roku.
Komentarz
Komentarz